Dino mocno obniżyło cenę masła Mlekovita. Jeden prosty warunek i żadnych limitów

Dodano:
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
To dobry moment, aby zrobić tanie zakupy masła już z myślą o świętach i bożonarodzeniowych wypiekach. Dino na cały tydzień obniżyło cenę markowego produktu.

Ta promocja to wielka gratka dla łowców okazji i tych, którzy już myślą, jak zorganizować oszczędne święta. Promocja na tanie masło w Dino trwa cały tydzień: od środy 3 grudnia do wtorku 10 grudnia. Zakupy można zrobić także w niedzielę: 7 grudnia przypada niedziela handlowa.

Jak kupić tanie masło w Dino?

Oferta Dino na tanie masło to promocja: kup trzy i zapłać mniej. To jedyny warunek (jednorazowe zakupy trzech kostek, aby dostać rabat). Promocja dotyczy konkretnego produktu i jest to masło ekstra Polskie marki Mlekovita w kostkach po 200 g. Regularna cena tego masła w Dino to 7,99 zł za kostkę. W promocji kosztuje 3 zł mniej, czyli 4,99 zł.

Dino nie stawia żadnych dodatkowych warunków, nie ma też limitów na zakupy.

Jak szybko zmiękczyć twarde masło?

Masło najlepiej przechowywać w lodówce, ponieważ jest to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Jednak masło wyjęte prosto z lodówki jest twarde, co sprawia, że ciężko nim posmarować pieczywo. Masło można przełożyć do maselniczki i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też proste sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła. Przydadzą się, kiedy zapomnisz odpowiednio wcześniej wyjąć tłuszcz z lodówki.

  • Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach.
  • Porcję masła, którą potrzebujemy szybko zmiękczyć, można położyć na talerzyku i wstawić na kilkanaście sekund do kuchenki mikrofalowej. Tu jednak trzeba uważać, bo masło może się upłynnić.
  • Skutecznym, a mało znanym sposobem na szybkie zmiękczenie masła, jest zastosowanie ciepłej miseczki. Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.

Źródło: smaki.pl, Dino
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...